RECEPTI ZA DJECU OD 1-4 GODINE
Autorica teksta: Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica (iz časopisa “Bebe kuharica”)
Sastojci:
- 185 g instant kuskus-a
- 500 ml soka od jabuke i brusnice
- 1 štapić cimeta
- 250 g malina
- 250 g borovnica
- 2 čajne žličice narančine korice za dekoraciju
- 250 g raspolovljenih jagoda
- 185 g punomasnog jogurta
- svježi listići mente za dekoraciju
Priprema:
1. Stavite instant kuskus u posudu. Dolijte sok od jabuke i brusnice u lonac i dodajte štapić cimeta. Poklopite i ostavite da zakipi, a zatim uklonite s plamenika i zalijte po kuskus-u. Pokrijte kuskus plastičnim omotom i ostavite tako 5 minuta, odnosno sve dok ne upije svu tekućinu. Nakon toga uklonite štapić cimeta iz posude.
2. Nježno potapkajte ocijeđeno bobičasto voće, kako biste uklonili iscijeđenu tekućinu. Razdvojite zrna kuskus-a vilicom, a zatim polako dodajte narančinu koricu i većinu bobičastog voća. Razdijelite mješavinu kuskus-a u četiri posudice te ih pospite ostatkom bobičastog voća.
3. Poslužite s bogatim dodatkom jogurta. Ukrasite listićima svježe mente i narančinom koricom.