Sastojci: 12 tvrdo kuhanih jaja (za 24 polovice)
Za punjenje sardinama: 2 velike žlice vrhnja – 1 velika žlica kremastog sira – 1 žlica limunovog soka – 65 g sardina – papar – sol – kopar
Za punjenje graškom: 75 g kuhanog graška – 1 žlica milerama ili maskarponea – ½ žličice naribanog hrena – papar – sol – šećer
Za punjenje rajčicom: 1 oguljena rajčica – kečap – jogurt – papar – sol – šećer – tabasco
Priprema: Jaja prerezati po pola i žumanjke razdijeliti u tri zdjelice.
Pripremiti nadjeve:
Od sardina: pomiješatoi žumanjke s ostalim sastojcima i sitno narezanim ili zgnječenim sardinama. Napuniti polovice jaja i ukrasiti koprom i komadićem sardine.
Od graška: ostaviti nekoliko cijelih zrna graška za ukrašavanje. Ostali grašak zgnječiti u pire, pomiješati s ostalim sastojcima i dotjerati okus. Napuniti polovice jaja i ukrasiti zrnima graška.
Od rajčice: žumanjke pomiješati s ostalim sastojcima i dotjerati okus. Napuniti polovice jaja i ukrasiti komadićima rajčice.
Djeca.hr