Sastojci: 1 čajna žličica maslinovog ulja – 2 velika mlada luka, nasjeckana – 3 velika režnja češnjaka, nasjeckana – ¾ šalice obranog mlijeka – 1 žlica kukuruznog škroba – ½ čajne žličice origana – 250 g zamrznutog špinata, ocijeđenog – 50 g feta sira, izlomljenog – 1 jaje, izmućeno – gotovo tijesto za štrudlu
Priprema: U tavi pirjajte luk i češnjak približno 5 minuta. U posebnoj posudi izmiješajte mlijeko, kukuruzni škrob i origano, ocijeđeni špinat, feta sir i jaje te smjesi dodajte pirjani luk i češnjak. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, premažite lim za pečenje maslinovim uljem. Složite nekoliko gotovih kora tijesta na dno, zatim rasporedite smjesu podjednako po cijeloj kori te pokrijte s još dvije kore. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu. Na kraju koru lagani premažite maslinovim uljem. Pecite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, 30-ak minuta. Pokrijte papirnatim ručnicima na 10-ak minuta, a zatim narežite na kocke i poslužite.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu