Sastojci (za 16 muffina): 250 g jogurta – 100 g zobenih pahuljica – 60 ml ulja – 80 g šećera u prahu – 1 jaje – 125 g prosijanog brašna za dizana tijesta – 3 žličice praška za pecivo – 300 g miješanog smrznutog bobičastog voća, odmrznutog i ocijeđenog.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Postavite papirnate podloške za muffine u 16 udubina u limu za pečenje muffina. Izmiješajte sve sastojke u jednoličnu smjesu – jogurt, zobene pahuljice, ulje, šećer i jaje. Potom pažljivo umiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo i voće. Ulijte smjesu u papirnate podloške na limu za pečenje i pecite 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi, a jesu li pečeni, možete provjeriti i uz pomoć čačkalice. Ako je iz središta muffina izvučete čistu, kolač je gotov.
Autorica teksta: Prof. dr. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu