Sastojci za 4 osobe: 500 g buče, oguljene i narezane – 2 velike tikvice, narezane – 1 žlica maslinovog ulja – 200 g feta sira, izmrvljenog – 8 jaja – ½ šalice vrhnja
Priprema: Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Okrugli lim za pečenje promjera 22 cm obložite papirom za pečenje. Izmiješajte buču i tikvice. Posložite u drugi lim za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša. Posložite buču, tikvice i fetu u pripremljeni lim za pečenje. Istucite jaja u zdjeli i dodajte vrhnje. Dobro izmiješajte. Prelijte povrće i fetu smjesom od jaja. Pecite na niskoj temperaturi 40 minuta ili probodite nožem po sredini smjese da vidite kada je pečeno.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu