Sastojci: 4-6 odrezaka goveđeg filea debljine 2 cm (možete uzeti I teleće ili svinjske odreske ili kotlete) – sol po ukusu – 2 žlice grubo mljevenog ili zdrobljenog papra – 2 čašice (oko 1 dl) vinjaka – 3 žlice maslaca – 1 žlica grubo mljevenog papra – 1 žlica Worcestershire umaka – 1 dl slatkog vrhnja
Priprema: Odreske posolite i u svaki s obje strane utisnite zdrobljeni papar. Naglo ispržite odreske na 2 žlice zagrijanog maslaca. Pržite 3-4 minute sa svake strane. Stavite na zagrijani pladanj i držite na toplom. U tavu stavite vinjak, senf, žlicu grubo mljevenog papra, Worcestershire umak ili mesnu kocku i 2 žlice vode, te sve dobro promiješajte i kratko prokuhajte. Dodajte preostali maslac i slatko vrhnje i uz miješanje samo zagrijte. Umak prelijte preko odrezaka i odmah poslužite uz prilog od krumpira i salatu.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu