- 1 šalica zelene ili smeđe leće
- 2 lovorova lista
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica suhog timijana
- 1 žličica sitno nasjeckanog svježeg đumbira
- 1 luk narezan na kockice
- maslinovo ulje
- sol
- 1 šalica poriluka narezanog na tanke trakice
- 1 šalica tikvica narezane na polumjesece
- 1 žlica limunovog soka
Leću operite i stavite kuhati sa 3 šalice vode i lovorovim listom. Kada zakuha smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. U tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte suhi timijan. Pirjajte 30 sekundi, pa dodajte luk, češnjak i đumbir i prstohvat soli.
Pirjajte 1 minutu, pa dodajte poriluk i tikvicu. Pirjajte još 2-3 minute, pa mješavinu povrća dodajte u kuhanu leću zajedno sa još jednim prstohvatom soli. Kuhajte još 15 minuta dok povrće ne omekša.
Ako je potrebno dodatno začinite. Prilikom posluživanja dodajte limunov sok.
Vrijeme pripreme: 40 minuta