- 1,5 šalica mlijeka
- 1 lovorov list
- Par zrna crnog papra
- 60g maslaca
- 1 sitno nasjeckani luk
- 1 sitno nasjeckana stabljika lisnatog celera
- ¼ šalice brašna
- 400 g tune iz konzerve (tunu usitnite, a vodu sačuvajte)
- 50 g kukuruza iz konzerve
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- 1/3 šalice vrhnja za kuhanje
- ¼ šalice sitno narezanog peršina
- 1 šalica naribanog tvrdog sira
- ½ šalice krušnih mrvica
Pećnicu zagrijte na 180C. U manjoj posudi ugrijte mlijeko, lovorov list i zrna papra. Pustite da zakuha, maknite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta, pa procijedite. Ugrijte maslac na tavi, dodajte luk i celer i pirjajte na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte brašno i miješajte 1 minutu. Postupno uljevajte mlijeko i vodu u kojoj se nalazila tuna. Miješajte neprekidno na tihoj vatri dok se smjesa ne uzavre i ne zgusne se. Pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Dodajte muškatni oraščić vrhnje i ½ šalice naribanog sira. Miješajte dok se sir ne rastopi. Maknite sa vatre i dodajte tunu, isprani i ocijeđeni kukuruz, sol i papar. Prebacite u vatrostalnu posudu i koju ste premazali maslacem. Po površini pospite mrvice i ostatak naribanog sira. Pecite 15 minuta , da bi dobili koricu zadnje dvije minute pojačajte pećnicu na 220C
Vrijeme pripreme: 40 minuta