- 1 šalica kvinoje
- 1 i ½ šalica vode
- sol
- 1 manji luk narezan na kockice
- 1 mrkva krupno naribana
- 1/2 šalice dimljenog tofua narezanog na kockice
- 1/2 šalice prženih sjemenki (bundeva, suncokret, sezam)
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 žlice rižinog octa
Zagrijte vodu sa prstohvatom soli i dodajte kvinoju.
Poklopite i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri.
Izvadite kuhanu kvinoju iz posude i ostavite sa strane da se ohladi. Luk kratko prokuhajte u malo vode i ostavite da se ohladi. Kada se luk i kvinoja ohlade pomiješajte ih sa mrkvom, tofuom i sjemenkama.
Pomiješajte sastojke za preljev i umiješajte u salatu.
Ostavite da odstoji 20 minuta da se svi okusi prožmu.