- 0,5 kg purećih prsa narezanih na kockice
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 veliki luk sitno nasjeckan
- 1 velika mrkva nasjeckana na polumjesece
- 1 šalice riže
- 1 šalica pirea od rajčice
- 3 šalice temeljca ili vode
- Sol i papar
U posudi zagrijte ulje i pržite kockice puretine dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite puretinu iz posude i osušite na papirnatim ubrusima. U posudu stavite luk i mrkvu i pirjajte 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte rižu i pržite na laganoj vatri 5 minuta. U posudu ulijte temeljac ili vodu, pire od rajčice i papar. Miješajte dok mješavina ne zakuha. Vratite puretinu u posudu, smanjite vatru. Promješajte, poklopite i kuhajte 20 minuta, dok riža nije kuhana i a tekućina absorbirana. Servirajte toplo.
Vrijeme pripreme: 40 minuta