Sastojci:
– 50 g maslaca
-1 luk
-1 češanj čenjaka
– 2 žličice majčine dušice
-250 g smrzuntog špinata (najbolje listovi, ne sjeckani)
-175 ml vrhnja za kuhanje
– 2 jaja
-25 g parmezana
-zamrznuta gotova podloga za pite
-sol, papar
Priprema:
1. Otopite maslac u tavi pa dodajte sitno nasjeckani luk i protisnuti čenjak, majčinu dušicu, soil i papar pa pržite 5 minuta. Ocijedite odmrznuti špinat pa dodajte u tavu. Kuhajte 3-5 minuta dok se dobro ne zagrije.
2. U zdjeli istucite jaja, vrhnje, parmezan s prstohvatom soli i papra.
3. Zamrznuto tijesto za pitu prelijte špinatom pa prelijte preko vrhnje.
4. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva
Dobar tek!
Tea Hržica / Little Fingers