RECEPTI ZA DJECU OD 1-4 GODINE
Autorica teksta: Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica (iz časopisa “Bebe kuharica”)
Sastojci:
- 1 žlica biljnog ulja
- ½ glavice luka, oguljenog i narezanog na sitno
- 2 štapića celera, narezana na sitno
- 1 mrkva, oguljena
- 120 g nemasne govedine ili junetine
- 3 žlice pirea od rajčice
- ½ šalice povrtnog temeljca
- ½ žličice sušenog origana
- špageti
Priprema:
Zagrijte ulje na tavi. Dodajte luk da se prži dok ne izgubi boju i ne omekša. Dodajte mrkvu, celer i meso te pirjajte dok smjesa ne posmeđi. Ulijte povrtni temeljac, pire od rajčice i origano. Nakon što zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte još 20-ak minuta, dok se meso i povrće u potpunosti ne skuhaju. Skuhajte špagete (ili neki drugi oblik sitnije tjestenine) I poslužite je s umakom bolognese.