Sastojci:
– 1/2 luka
– maslinovo ulje
– 300 g smrznutog špinata
– 1 žlica brašna
– 2 žličice senfa
– 250 g piletine
– 100 ml mlijeka
– 30 g gaude
– 10 kanelona
– 1 češanj češnjaka
– 1×400 g sjeckanih rajčica
– muškatni oraščić
Priprema:
1. Nasjeckajte sitno luk i pirjajte 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte špinat i kuhajte dok se ne otopi. Potom dodajte brašno, senf, sol i muškatni oraščić.
2. Postupno dolijevajte mlijeko i kuhajte par minuta dok no dobijete lijepi kremasti umak.
3. Zaebno prepecite piletinu narezanu na kockice i posoljenu. Potom piletinu promiješajte sa špinatom i naribajte pola sira unutra.
4. Napunite kanelone smjesom. Dok ih punite, prodinstajte na malo ulja jedan češnjak pa zalijte sjeckanom rajčicom. Posolite i poparite pa maknite s vatre kad proključa.
5. Kanelone posložite u protvan, prelijte umakom od rajčice i pospite ostatkom naribanog sira.
6. Pecite na dnu pećnice oko 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
By Tea Hržica / Little Fingers