Sastojci:
-250 g tamne čokolade
-250 g maslaca
-4 jaja
-125 g sitno mljevenog šećera (najbolje usitniti kristal u multipraktiku)
-225 g brašna
-1/2 žličice suhog kvasca
-175 g tamne čokolade
-150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
1. Namastite kalup za pečnje dimenzija 20×30 cm i obložite papirom za pečenje.
2. U posudu stavite čokoladu i maslac pa zagrijavajte na pari iznad lonca u kojem ključ voda. Miješajte dok se sastojci ne otope pa stavite na stranu 5 minuta.
3. U međuvremenu pomiješajte šećer i jaja dok se ne zgusnu pa dodajte ohlađenu čokoladnu kremu te na kraju umiješajte brašno i suhi kvasac.
4. Smjesu prelijte u lim i pecite 50 minuta na 160 Celzijevih stupnjeva dok se tijesto ne digne i bude čvrsto na dodir. Pustite da se ohladi 15 minuta.
5. Dok se kolač peče za glazuru u posudi na laganoj vatri zagrijte čokoladu i vrhnje dok se ne rastopi. Pustite da se ohladi 1 sat, dok ne postane jako gusto, ali još uvijek tekuće.
6. Prelijte po kolaču i pustite da odstoji 30 minuta prije posluživanja. Možete i ukrasiti po želji 😉
By Tea Hržica / Little Fingers