Sastojci:
– 1 kg manjih krumpira
– par grančica majčine dušice
– 2 žlice maslinova ulja
– 2-3 kriške starog kruha
– šaka lješnjaka
– 50 g sira (najbolje plava vrsta, no ako klinci ne vole može i nešto blaže poput gaude)
Priprema:
1. Operite krumpire i zarežite po dužini, ali ne do kraja.
2. U mužaru istucite majčinu dušicu s maslinovim uljem pa prelijte preko krumpira, začinite solju i paprom.
3. Pecite 50ak minuta na 180 Celzijevih dok ne zazlete i ne postanu mekani.
4. U međuvremenu prepecite natrgani kruh i ljepnajke pa kad se ohlade ubacite u multipraktik i smlejite u grube mrvice.
5. Izvadite krumpire, pospite mrvicama, još malo ulja i natrganim sirom, pa vratite u pećnicu na još 10ak minuta.
By Tea Hržica / Little Fingers