RECEPTI ZA DJECU OD 1-4 GODINE
Autorica teksta: Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica (iz časopisa “Bebe kuharica”)
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 poriluka, nasjeckana (samo bijeli dio)
- 2 tikvice, narezane na tanke štapiće
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan ili pasiran
- 5 jaja, lagano umućenih
- 4 žlice svježe naribanog parmezana
- 4 žlice nasjeckanog ementalera
Priprema:
1. U posudi za pečenje zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja. Dodajte poriluk i pržite na laganoj vatri dok se omekša. Prekrijte posudu i kuhajte sljedećih 10 minuta povremeno miješajući. Dodajte tikvice i češnjak i kuhajte još 10 minuta.
2. Premjestite smjesu u drugu posudu, začinite po želji i pustite da se ohladi. Nakon toga dodajte sir i jaja te smjesu temeljito izmiješajte.
3. Preostalo ulje dodajte u posudu za pečenje i ponovno zagrijte na vatri. Kada se ulje zagrije, dodajte smjesu s jajima povrću i izgladite površinu. Pecite na laganoj vatri 15 minuta, ili dok se fritata gotovo u potpunosti ispeče.
4. Uklonite posudu s vatre i stavite ju u unaprijed zagrijanu pećnicu. Namjestite pećnicu tako da grije odozgo i pecite fritatu 3-5 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
5. Pustite fritatu da se ohladi 5 minuta prije nego ju režete. Poslužite sa zelenom salatom.