- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk narezan na kockice
- 2 češnja češnjaka zgnječena
- 1 mrkva narezana na kockice
- 1 tikvica narezana na kockice
- 1/2 žličice suhog origana
- 1/2 žličice bosiljka
- 1/4 šalice male tjestenine(npr. školjkice)
- 2 lovorova lista
- 2 rajčice oguljene i očišćene od sjemenki, te narezane na kockice
- Sol po želji
- Papar po želji
- Parmezan po želji
U loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak, te pirjajte 1 minutu. Dodajte zatim mrkvu, tikvicu, origano, bosiljak i pirjajte 3 minute.
Zalijte šalicom vode i umetnite lovorove listove.
Poklopite i kuhajte 8-10 minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte tjesteninu, rajčicu i 3 šalice vode.
Začinite sa morskom soli i kuhajte još 10ak minuta.
Izvadite lovorove listove i poslužite juhu sa malo crnog papra i parmezana!