Za 6 muffina:
- 3/4 šalice integralne riže
- 1/4 šalice crvene leće
- 2 šalice vode
- Žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 crvenog luka
- 1 žlica tamarija ili shoyu začina
Zakuhajte posoljenu vodu i dodajte rižu i leću, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 45-50 minuta.
Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani češnjak nekoliko minuta i začinite tamarijem, te shoyu začinom. Pomiješajte s kuhanom rižom i lećom. Ostavite da se ohladi i stisne. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte 1/4 šalice zobenih pahuljica ili krušnih mrvica da upiju višak tekućine. Nauljite kalup za muffine i napunite sa smjesom. Pecite u pečnici zagrijanoj na 180C 20-25 minuta dok gornji sloj ne porumeni.
Poslužite sa salatom.