- 1 šalica datulja namočenih u vodi najmanje 1h
- 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 žličice sjemenki sezama
- 2 žličice mljevenih lanenih sjemenki
- 3 jaja
- 1/2 šalice maslaca od badema
- 1 žličica vanilije
- 3/4 šalice borovnica
Zagrijte pećnicu na 190 C i nauljite lim za pečenje.
U multipraktiku sameljite zobene pahuljice dok ne dobijete malo krupnije brašno. Dodajte datulje, prašak za pecivo, sol, sezam, lan, maslac od badema, vaniliju i jaja. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu lagano rasporedite po limu. Pospite sa borovnicama i lagano ih utisnite u smjesu. Pecite 30-35 minuta na 190 C , tako da zadnjih 10 minuta kolač prekrijete sa folijom da rubovi previše ne zagore. Prije rezanja potpuno ohladite.