- 4 velike rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1 manji luk
- 1 šalica vode
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Svježi bosiljak
- 1/2 šalice mozzarele narezane na sitne kockice
Pećnicu zagrijte na 220C. Rajčice operite i narežite na krupnije kockice. Rajčice prebacite na lim za pečenje, dodajte 2 češnja češnjaka oljuštena i lagano zgnječena. Rajčice i češnjak začinite solju i paprom i pokapajte sa maslinovim uljem. Stavite na lim i pecite 10-12 minuta. Luk ogulite i narežite na krupnije kockice. U dubljoj posudi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i dodajte luk sa prstohvatom soli i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Rajčice izvadite iz pećnice i dodajte ih u posudu sa lukom. Sve dobro promiješajte i zatim prebacite u blender zajedno sa nekoliko listića svježeg bosiljka. Miksajte u blenderu dok ne dobijete gustu juhu. Vratite u posudu dodajte šalicu vode, začinite po želji i ostavite da zakuha. Prilikom posluživanja juhu stavite mozzarelu narezanu na kockice.
Vrijeme pripreme 30 minuta