- 1, 5 šalica krušnih mrvica
- ½ šalice naribanog parmezana
- 1/3 šalice brašna
- 1 veliko jaje
- 1 žličica soli
- 1 žličica vode
- 2 fileta bijele ribe
- ulje za prženje
Pomiješajte u multipraktiku krušne mrvice i parmezan dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Istucite jaje sa žličicom vode i prstohvatom soli. Sa ribljih fileta skinite kožu i narežite ih na 8 štapića. U tri različite posude rasporedite brašno, jaje i mrvice sa parmezanom. Uvaljajte riblje štapiće u brašno, jaja i mrvice. Zagrijte ulje u većoj posudi za pečenje i pržite riblje štapiće sa svake strane 2 minute dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedite višak masnoće na papirnatim ubrusima. Poslužite sa omiljenim umakom.
Vrijeme pripreme: 15 minuta