Za 6 muffina:
- 300 g špageta
- 10 režnjeva pancete ili sušene dimljene slanine
- 5 žumanjaka
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g parmezana
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Pećnicu zagrijte na 180 C. Nauljite kalup za muffine. Špagete skuhajte u slanoj vodi al dente. Dok se špagete kuhaju, polagano pržite pancetu na vrlo malo ulja dok ne postane hrskava. Razlomite je i stavite na stranu. U zdjeli istucite žumanjke, vrhnje i parmezan, pa u mješavinu ubacite pancetu.Tijesto ocijedite i sa njime napunite kalupe za muffine. Špagete zalijte mješavinom jaja i pancete tako da kalupe napunite do vrha. Zatim kalup ubacite u pećnicu i pecite 10 minuta dok jaja ne budu pečena. Izvadite iz pećnice i ostavite nekoliko minuta sa strane, a zatim izvadite muffine iz kalupa i poslužite tople.