Sastojci: 126 g omekšalog maslaca – ½ šalice šećera – ¼ šalice smeđeg šećera – 1 čajna žličica ekstrakta vanilije – 1 jaje – 1 ¼ šalice brašna – 1 čajna žličica cimeta – ½ čajne žličice praška za pecivo – ½ čakne žličice soda bikarbone – 1 šalica zobenih pahuljica – 1 šalica nasjeckane čokolade
Priprema: Zagrijte pećnicu. Lagano namastite dva veća lima za pečenje. U zdjeli smiksajte maslac, šećer, vaniliju i jaje. Dodajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarobonu i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Umiješajte zobene pahuljice i komadiće čokolade. U malu zdjelu stavite dvije jušne žlice šećera, žlicom zagrabite smjesu, oblikujte ju u lopticu, uronite jednu stranu u šećer i stavite na lim za pečenje sa šećernom stranom prema gore. Pritisnite kolačić dnom čaše, kako biste dobili ravno krug. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu. Pecite u pećnici 5-10 minuta dok kolačići ne dobiju zlaćanu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Servirajte uz mlijeko ili smothie.
Autorica teksta: Prof. dr. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu