(za dijete od 9 mjeseci starosti)
Sastojci: 80 g poriluka – 40 g krumpira – 5 g brašna (1 žličica) – 5 g ulja (maslinovog ili suncokretovog – 1 žličica) – 50 ml mlijeka – 30 g mesa (piletina, puretina, janjetina, teletina, kunić)
Priprema: Meso oprati, narezati na kockice ili samljeti i staviti kuhati u hladnu vodu. Kuhati na umjerenoj temperaturi. Krumpir oguliti, oprati, narezati na kockice, a poriluk očistiti, oprati i narezati na kolutiće. Kada je meso djelomično kuhano, dodati povrće i ulje te kuhati sve dok nije mekano. Pred kraj umutiti brašno u mlijeko i sve zajedno kuhati 5 minuta. Prije hranjenja obrok usitniti.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu