(od 10 mjeseci do godinu dana djeteta)
Sastojci: 70 g mahuna – 30 g krumpira – 10 g mrkve – 20 g svježe rajčice – 50 ml mlijeka – 5 g ulja – 5-10 g riže
Priprema: Krumpir i mrkvu oguliti, oprati i narezati na kockice, a mahune očistiti i narezati na male komadiće. Staviti zajedno u kipuću vodu i kuhati na umjerenoj temperaturi u pokrivenoj posudi. Kada je povrće napola gotovo, dodati sok od veće kriške oprane i očišćene rajčice, ulje i rižu. Pustiti kuhati bez miješanja, a gotovom jelu dodati još mlijeko i prokuhati tijekom 3 minute. Prije hranjenja obrok usitniti.
Napomena: Obrok se može upotpuniti s dvije žlice kuhanog mesa ili tvrdo kuhanog žumanjka.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu