(za djecu od 8 mjeseci starosti)
Sastojci: 20 g mrkve – 5 g crvenog luka – 5-10 g riže (1-2 žličice) – 1 žličica maslinovog ulja – 100 g bijele ribe
Priprema: Mrkvu ostrugati, luk očistiti, sve oprati, narezati i staviti kuhati u vruću vodu uz dodatak maslinovog ulja. Vode staviti toliko da prekrije sve dodatke, uključujući i ribu. Povrće kuhati dok ne omekša, dodati očišćenu i opranu ribu i pustiti da kuha na umjerenoj temperaturi dok nije mekana. Tada sve izvaditi iz juhe, procijediti i ukuhati rižu. Kuhanu ribu očistiti pažljivo od kostiju i kože, meso usitniti i zajedno s usitnjenim povrćem dodati u juhu kada je riža mekana. Takva juha s mesom od ribe predstavlja potpun obrok, ali se meso može ponuditi i posebno uz prilog od povrća.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu