Sastojci: 20 g mrkve – 10 g kelja – 10 g korabice – 10 g cvjetače – 5 g tjestenine (1 žličica) – 100 g pileće sitnine (krilca s dijelom bijelog mesa, želuci, jetrica)
Priprema: Pileću sitninu očistiti, skinuti kožu i suvišnu masnoću, oprati i staviti kuhati u hladnu vodu. Mrkvu i korabicu oguliti, oprati i sitno narezati, a cvjetaču i kelj očistiti, oprati i narezati. Povrće dodati juhi kada je meso napola spremljeno, te kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci nisu mekani. Meso i povrće izvaditi, juhu procijediti i ukuhati tjesteninu (rižu ili griz). Meso odvojiti od kostiju, sitno nasjeckati, povrće također usitniti i sve dodati u juhu kada je tjestenina kuhana.
Napomena: Ponuditi dojenčetu kao glavni obrok ili starijem djetetu kao dodatak glavnom jelu.
Autorica teksta: Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica, Vitaminoteka Zagreb za konzalting u nutricionizmu