Sastojci: 1 veća glavica crvenog luka – 30 g maslaca – 30 g brašna – 1/8 l mesne juhe – 1/8 l slatkog vrhnja – 150 g naribanog siura ementalera – sol – papar – malo muškatnog oraščića – 8 tvrdo kuhanih jaja – 4 žličice kiselog vrhnja – malo crvene paprike – senf – 40 g krušnih mrvica – 100 g tanko narezane šunkerice (šunke, pršuta i sl.)
Priprema: Sitno nasjeckani luk pirjati na maslacu dok ne omekša. Posuti ga brašnom, još malo propirjati i zaliti juhom, dodati slatko vrhnje i pustiti 5 minuta da lagano kuha, dok se malo ne zgusne. Jaja prepoloviti, izvaditi žumanjke i zdrobiti ih. Polovicu zdrobljenih žumanjaka pomiješati s polovicom ribanog sira, dodati sol, papar, muškatni oraščić, vrhnje, senf i papriku. U vatrostalnu posudu složiti tanko rezanu šunku, na to staviti polovice jajam napuniti ih pripremljenom smjesom i preliti ohlađenim umakom. Ostatak žumanjka pomiješati s mrvicama i preostalim ribanim sirom, posuti po jajima i zapeći u pećnici na 200 stupnjeva C u već unaprijed zagrijanoj pećnici peći oko 15 minuta. Kada je gotovo, ukrasiti salatom, peršinom ili po želji.