- ½ sitno nasjeckane sušene rajčice
- 1/3 žličice suhog bosiljka
- 1/3 žličice suhog origana
- 1/3 žličice suhog timijana
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica soli
- 500 g tjestenine po izboru
- 1 žuta paprika narezana na kockice
- 1 zelena paprika narezana na kockice
- 1 tikvica narezana na polumjesece
- 2 žlice sjemenki suncokreta
- Maslinovo ulje
Promiješajte sušenu rajčicu, limunov sok, začinsko bilje, 1 žlicu maslinovog ulja i sol i ostavite sa strane. U suhoj tavi popržite sjemenke suncokreta uz stalno miješanje.
U velikom loncu zakuhajte vodu. Stavite tjesteninu u vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju. U tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja i kratko pirjajte žutu i crvenu papriku i tikvice.
Tjesteninu procjedite i stavite u veliku posudu. Dodajte pečeno povrće i mješavinu suhih rajčica i začinskog bilja. Sve dobro promiješajte i pospite sa prženim sjemenkama suncokreta.
Vrijeme pripreme: 20 minuta