- 500 g tjestenine po izboru
- 1 ½ šalica bundeve oguljene i narezane na kockice
- 1 ½ šalice bundeve narezane na kockice
- 1žličica muškatnog oraščića
- ½ žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ šalice prženih sjemenki bundeve
Bundevu stavite u posudu sa vodom i kuhajte dok bundeva ne omekša (oko 20 minuta). Indijske oraščiće namočite u vreloj vodi 10 minuta. Kada je bundeva dovoljno omekšala, prebacite je u blender zajedno sa indijskim oraščićima, muškatnim oraščićem i soli. Miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremastu smjesu. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte mješavinu iz blendera, sve dobro promiješajte. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i miješajte dok svaki komadić tjestenine ne bude prekriven umakom. Prije serviranja pospite tjesteninu sa sjemenkama bundeve.