- ¼ šalice maslinovog ulja
- 1 sitno nasjeckani luk
- 0,5 kg krumpira
- 6 lagano umućenih jaja
- ¼ šalice vrhnja za kuhanje
- Sol i papar
Na jednoj žlici maslinovog ulja pirjajte luk dok ne omekša. Ostavite ga sa strane da se ohladi. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 10 minuta. Pećnicu zagrijte na 220 C.
Krumpir procjedite, posušite i stavite u dublji lim za pečenje. Krumpir začinite solju i paprom po želji i poprskajte sa
maslinovim uljem.
Krumpir pecite u pećnici 30 minuta. Za vrijeme dok je krumpir u pećnici lagano umutite jaja i dodajte vrhnje.
U jaja i vrhnje dodajte luk i smjesom prelijte pečeni krumpir. Vratite lim u pećnicu i pecite 10 minuta ili dok se jaja ne ispeku i dobiju zlatno žutu boju.
Poslužite toplo!