- 2 šalice pilećeg temeljca
- 1 šalica mlijeka
- ½ šalice brašna
- 2 šalice vode
- 1 šalica kvinoje
- 0,5 kg pilećih prsa
- Sol, papar
- 3 šalica svježih cvjetova brokule
- ½ šalice naribanog sira
Zagrijte pećnicu na 200 C, nauljite posudu za pečenje. Pomiješajte temeljac sa ½ pola šalice mlijeka i stavite da zakuha. U drugoj posudi pomiješajte ½ šalice mlijeka sa brašnom i dodajte u temeljac i mlijeko, miješajte dok ne dobijete kremasti umak. U posudi pomiješajte umak, jednu šalicu vode i kvinoju i lagano začinite. Prebacite u posudu za pečenje. Piletinu narežite na tanke trakice i i položite na mješavinu sa kvinojom. Pecite 30 minuta nepokriveno. Za to vrijeme cvjetove brokule stavite na 1 minutu u proključalu vodu izvadite i ohladite pod tekućom vodom. Kada su piletina i kvinoja gotove dodajte brokulu i malo vode. Pospite sa naribanim sirom i pecite još 5 minuta.