Uključite i svoje klince u izradu ovog deserta – uživat će :)!
- 1 šalica organskog kikiriki maslaca
- 4 žličice agava sirupa
- 3 žličice kokosovog brašna
- 6 žličica rižinih pahuljica
- 100 g tamne organske čokolade
- 1/2 žlice kokosovog ulja
Pomiješajte kikiriki maslac i agavin sirup dok se dobro ne povežu.
Dodajte kokosovo brašno i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja nije previše ljepljiva, ali niti suha.
Ostavite nekoliko minuta dok brašno ne poveže ostale sastojke.
Dodajte malo soli i umiješajte rižine pahuljice.
Od smjese oblikujte male loptice.
Rastopite čokoladu sa kokosovim uljem.
Uvaljajte kuglice u čokoladu i stavite u frižider 7-8 minuta da se stisnu.
Izvadite ih zatim iz frižidera, umočite vilicu u čokoladu i napravite tanke linije po njima tako da pustite da čokolada sa vilice kapa po kuglicama.
Vratite u frižider na 10-15 minuta da se čokolada stisne!
I za kraj, uživajte ;)!