- 2/3 šalice kokosovog ulja
- 1/2 kg batata oguljenog i narezanog na kockice
- 1 žličica cimeta
- Sok i naribana korica jedne naranče
- ½ šalice badema
- 2 banane
- 1/3 šalice jogurta
- 1,5 šalica brašna
- 2 žličice soda bikarbone
Pečnicu zagrijte na 170 C. Batat stavite u lim za pečenje, posolite, dodajte cimet, poprskajte sa maslinovim uljem i prelijte sa sokom od naranče. Pecite 40 minuta. Izvadite iz pećnice ostavite sa strane da se ohladi. Sameljite bademe. U velikoj posudi žlicom izradite banane da dobijete pire. U zdjelu ubacite batat i napravite isto (ostat će vam koji krupniji komad ali to daje zanimljiv izgled kruhu). Dodajte jogurt, narančinu koricu, kokosovo ulje, mljevene bademe, brašno i soda bikarbonu. Sve dobro promiješajte rukama da dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu prebacite u nauljeni kalup za kruh i pospite sa nekoliko krupno narezanih badema. Pecite na 170 C sat vremena.
Ostavite da se ohladi i poslužite sa omiljenim namazom.
Vrijeme pripreme 2 sata + vrijeme hlađenja