RECEPTI ZA DJECU OD 1-4 GODINE
Autorica teksta: Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica (iz časopisa “Bebe kuharica”)
Sastojci:
- 2 čajne žličice maslinovog ulja
- ½ ljutike, fino nasjeckane
- 1 srednje veliki krumpir, narezan na kocke i skuhan na pari
- 2 jušne žlice kuhanog miješanog povrća, svježeg ili smrznutog
- 2 jušne žlice naribanog sira
Priprema:
1. Zagrijte ulje u manjoj tavi. Dodajte ljutiku, krumpir i povrće i prižite 6-8 minuta na laganoj temperaturi, povremeno miješajući, dok krumpir blago ne posmeđi. Pospite ribanim sirom i ulijte umućena jaja. Pustite da se donja strana zapeče bez miješanja.
2. Stavite tavu ispod prethodno zagrijanog grijača, dok gornja strana ne postane zlatno-smeđa i jaja ne budu posve pečena. Na dasci za rezanje narežite tortillu u trokute ili štapiće.