Tjestenina s kobasicama i ricottom
Sastojci:
– 3 kobasice (skinuta ovojnica)
– 2 žlice maslinova ulja
– 2 češnja češnjaka
– 30 ml bijelog vina ili slabijeg octa
– 375 ml passate
– 350 g tjestenine sitnog oblika (školjlice, pužići)
– 50 g ribanca
– 200 g ricotte
– bosiljak
Priprema:
1. U tavi prodinstajte meso kobasica (razbijte na sitnije djelove) dok ne posmeđi pa dodajte češnjak i propirjajte 5 minuta. Kad se počne primati za dno tave, deglazirajte vinom ili octom i kuhajte dok ne ispari. Dodajte passatu pa kuhajte 20ak minuta. Začinite solju i paprom.
2. U zasebnom loncu skuhajte tjesteninu al dente. Procijedite, ali sačuvajte 250 ml škrobne vode.
3. Škrobnu vodu ulijte u umak i pojačajte vatru da proključa. Dodajte parmezan i tjesteninu.
4. Servirajte s nadrobljenom ricottom i listićima svježeg bosiljka.
By Tea Hržica / Little Fingers