RECEPTI ZA DJECU OD 1-4 GODINE
Autorica teksta: Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica (iz časopisa “Bebe kuharica”)
Sastojci:
- 190 g zrelih cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka, oguljen i zdrobljen
- 2 jušne žlice nasjecakanog svježeg bosiljka
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
- 2 čajne žličice balsamico octa
- na vrh noža soli
- 190 g špageta
- ribani parmezan, po izboru
Priprema:
1. Za umak od rajčica narežite rajčice na četvrtine i stavite ih u veću zdjelu zajedno s češnjakom, bosiljkom, maslinovim uljem i octom. Promiješajte rukama, pritom malognječeći rajčice. Lagano posolite. Ostavite stajati na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta, kako bi se okusi razvili i proželi.
2. Kuhane špagete ocijedite I umiješajte u umak od rajčica.Servirajte posuto parmezanom po želji.