Bundeva sa pravom nosi naziv kraljica jeseni, jer rijetko koju namirnicu možemo koristiti na toliko različitih načina. Iskoristite zato posljednje zalihe sa lokalne tržnice i napravite svoju malu zalihu u ledenicama.
Bundevu možemo koristiti za pripremanje juha, variva, složenaca, tjestenina i/ili deserta.
Mi vam donosimo jedan zanimljiv recept koji će vam omogućiti da svome djetetu predstavite bundevu na jedan neuobičajen način:
u obliku smoothija koji može biti idealna užina ili brzi doručak.
SASTOJCI
- 1 šalica kuhane bundeve ili pola šalice pirea od bundeve
- 1 banana
- 2 šalice zobenog mlijeka
- 1 žličica kokosovog ulja
- 1 žličica cimeta
- slad po želji (med, agavin ili javorov sirup)
Skuhajte očišćeno i narezano bundevino meso. Ako je
bundeva iz organskogh uzgoja, njezine ostatke poput
kore i unutrašnjosti, nemojte baciti već ih iskoristite za temeljac za juhu.
Gore navedene sastojke: bundevu,bananu, kokosovo ulje, zobeno mlijeko, cimet i slad stavite u blender i izradite u glatku smjesu, te naspite u čaše!
Ovaj napitak je izvrstan kao doručak jer će vaše dijete dosta dugo držati sitim.
Dobar tek 🙂