Evo recepta za najbolje pileće medaljončiće. Budući da klinci obožavaju pohanu piletinu, ovo je super recept da im ugodite na zdraviji način.
Sastojci za 10 porcija (pogodno za smrzavanje):
– 1 kg pilećih prsa
– 2 češnja češnjaka
– 1 žličica slatke paprike
– 1 velika žlica grčkog jogurta
– 1 veće jaje
– 1 limun
– 250 g integralnig kruha
– 50 g ribanca
– maslinovo ulje
Priprema:
1. Piletinu narežite na komade veličine standardnih medaljončića, cca 30 g komad.
2. Napravite marinadu od protisnutog češnjaka, paprike, jogurta i jaja. Dodajte sol i papar te naribajte koricu
limuna i sve dobro promiješajte. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite na hladnom min. 1 sat.
3. Kruh natrgajte u multipraktik, dodajte rubanac i 2 žlice maslinova ulja i smeljite u mrvice.
4. Piletinu u turama uvaljajte u mrvice te prebacite na lim obložen papirom za pečenje.
5. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva, 20 minuta.
Dobar tek 🙂
by Tea Hržica – Tea Little Fingers