Sastojci:
– 500 g oštrog brašna
– vrećica suhog kvasca, 7 g
– žličica soli
– 4 žlice maslinova ulja
– 300 ml tople vode
– 100 g fete
– 2 žlice sjeckanog vlasca
Priprema:
- U zdjelu stavite brašno i kvasac i sol. Dodajte maslinovo ulje i 3/4 vode te polako miješajte. Postepeno dodajte ostatak vode dok niste umijesili svo brašno. Tijesto treba biti mekano, ali ne i prevlažno. Prebacite na nauljenu podlogu i mijesite 10ak minuta. Prebacite u nauljenu zdjelu, prekrijte krpom i pustite da se diže oko 2 sata.
- Prebacte na pobrašnjenu podlogu i presavijajte tijesto dok sav zrak ne izađe van. Oblikujte pravokutnik od tijesta i posipajte razmrvljenom fetom i vlascem. premijesite dok nije jednako raspoređeno po tijestu.
- Oblikujte pravokutnik. Presavinite stranu dalje od sebe prema sredini, potom stranu bliže sebi. Preokrenite i nagurajte krajeve pod tijesto. Potom par puta lagano zarolajte.
- Prebacite na lim za pečenje i prekrijte krpom pa pustite još 1 sat da se diže.
- Zarežite vrh par puta te pecite na 220 Celzijevih 30-35 minuta. Ohladite i servirajte.