RECEPTI ZA DJECU OD 1-4 GODINE
Autorica teksta: Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica (iz časopisa “Bebe kuharica”)
Sastojci: 1 litra (4 šalice) pilećeg temeljca – 40 g (1/2 šalice) sitne tjestenine – 175 g (1 šalica) sitno narezane kuhane piletine – 125 g (1/2 šalice) razrijeđenog pasiranog kukuruza – 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema: 1. Ulijte temeljac u lonac, dodajte tjesteninu i pustite da zavre. Nakon što zavre, smanjite vatru i ostavite 10-12 minuta, odnosno dok tjestenina ne omekša. Dodajte piletinu i kukuruz i ostavite na laganoj vatri još 5 minuta. 2. Umiješajte peršin i lagano ohladite. Propasirajte juhu u mikseru ili pomoću ručne mješalice, dok ne postane kašasta. 3. Juhu možete i spremiti u hladnjak i iskoristiti u iduća tri dana ili razdvojiti u porcije i spremiti u zamrzivač.
Napomena: Najbolje je koristiti narezana pileća prsa bez kože. Ako koristite sirovu piletinu, dodajte ju u temeljac kada dodajete i tjesteninu.