Keksi s komadićima čokolade
Sastojci:
- 240 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 145 g maslaca
- 120 g šećera (bijelog ili smeđeg)
- 1 veliko jaje
- 230 g čokolade (nasjeckane)
Priprema:
- Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol.
- Maslac miksajte sa šećerom (da smjesa postane lagana, pahuljasta i maziva).
- Umiksajte jaje u smjesu maslaca sa šećerom.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Lagano izmiksajte da se sastojci spoje.
- Dodajte čokoladu i umiješajte kuhačom ili rukama.
- Smjesu stavite u plastičnu vrećicu i ostavite u frižideru oko 30 minuta za brzu verziju (najbolje je kad smjesa stoji u frižideru između 24 i 72 sata).
- Smjesu izvadite iz vrećice, uzimajte komadić po komadić i oblikujte u kuglice veličine oraha.
- Pecite 13 minuta na 180°C. Ostavite da se u potpunosti ohlade. Svježi keksi su hrskavi, a omekšavaju kako stoje u kutiji, na sobnoj temperaturi.