Cupcake od limuna s makom i kremom od sira s tučenim vrhnjem (12 muffina)
Sastojci za muffine:
- 290 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 3 žlice mljevenog maka
- 3 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 115 g maslaca
- 3 limuna – sok i korica
- 2 jaja
- 150 g kiselog vrhnja
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 220°C.
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer, mak, prašak za pecivo i sol.
- Otopite maslac na laganoj vatri i premjestite u drugu posudu.
- Otopljenom maslacu dodajte sok i koricu limuna, promiješajte.
- Maslacu i soku dodavajte jedno po jedno jaje i svaki put izmiješajte pjenjačom. Dodajte kiselo vrhnje i promiješajte.
- Mokre sastojke ulijte u suhe i promiješajte da se sve sjedini, smjesa će biti poprilično gusta, ali tako mora izgledati.
- Punite košarice za muffine do pola i pecite prvo 5 minuta na 220°C, zatim snizite temperaturu i pecite još oko 10 – 13 minuta na 190°C.
Sastojci za kremu od sira:
- 300 g krem sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
- Krem siru dodajte šećer i promiješajte žlicom.
- Vrhnje istucite u čvrsti šlag i umiješajte u sir.
- Kremom punite slastičarske vrećice i istiskujte kremu na pečene i ohlađene muffine.