- 100 g tamne čokolade sa visokim postotkom kakaa
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- ½ šalice agava sirupa
- 2 jaja
- 1 šalica brašna
- ¼ šalice kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 cimeta
- prstohvat soli
U zagrijanom kokosovom ulju otopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi. Jaja i agavu izmutite, pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli, cimetom i kakaom. Dodajte smjesu od čokolade i zamjesite tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 1 sat u hladnjaku. Obložite lim za pečenje sa papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte kuglice i posložite ih nalim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 175 C oko 15 minuta. Kada ih ispeku biti će meki, a hlađenjem postaju tvrđi. Skinite ih sa lima i čuvajte u zatvorenoj posudi da opet postanu meki.
Vrijeme pripreme: 40 minuta + vrijeme odmaranja tijesta