- 200g brašna
- 100g maslaca
- ½ Žličice soli
- 5 žlica vode
- 200g šunke ili mesnate slanine narezane na kockice
- 200ml vrhnja
- 3 jaja
- 150g naribanog ementalera
Kalup za pečenje premažite sa maslacm i pospite brašnom. Od brašna, maslaca, vode i soli zamješajte tijesto. Oblikujte od tijesta “kobasicu” debljine oko 4 cm, zamotajte u foliju i staviteu frižider na 30 minuta.
Za to vrijeme u posudi umutite 5 jaja, pa dodajte vrhnje i naribani ementaler. Začinite sa paprom. Izvadite tijesto iz frižidera i narežite na tanke šnite debljine 4-5 mm. Šnite poslažite u kalup za pečenje dok ga potpuno ne obložite uključujući i rubove.
Izbockajte tijesto vilicom i ulijte smejesu jaja, vrhnja i sira. Poravnajte smjesu u kalupu i i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C 25-30 minuta ovisno o jačini pećnice.