Pizza! Vjerojatno jedno od najomiljenijih dječjih jela i neizostavni dio svakog dječjeg rođendana.
Ovaj način pripreme pizze omogućit će vam da pizza bude na jelovniku puno češće nego što bi trebala biti,
a ujedno i stalno ponavljanje klasičnog roditeljskog odgovora:
“Ne možeš stalno jesti pizzu” .
Tijesto od palente puno je zdravije i lakše za probavu od klasičnog tijesta za pizze, a lažni umak od
rajčice izvrstan način da male izbirljivce nahranite sa puno dobrog povrća bez da su svjesni što jedu!
Dakle, klasičina win-win situacija u kojoj svi dobiju ono što žele!
“LAŽNA” RAJČICA ZA PIZZU
- 2 mrkve (ili bundeve ili oboje)
- 1 manja cikla
- 1 luk narezan na kockice
- malo bosiljka
- malo origana
- 2 režnja češnjaka
- sol, papar
- jabučni ocat
- umeboshi ocat (nije nužno)
Kuhajte mrkvu, ciklu i luk pokrivene vodom u ekspres
loncu 20 minuta. Odvojite ciklu i dio vode od kuhanja.
Dodajte češnjak, origano, bosiljak i ocat i miksajte u glatku
kremu. Na kraju postupno dodavajte ciklu i vodu od cikle
dok ne pogodite boju rajčice (cikla ispušta najviše boje pa je trebate dodavati postepeno dok ne dobijete boju “prave” rajčice).
OSNOVNO TIJESTO ZA PIZZU OD PALENTE
- 1 šalica kukuruzne krupice
- 1/2 žlice morske soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
Skuhajte kukuruznu krupicu u 3 šalice kipuće vode i na kraju umiješajte maslinovo ulje i peršin (možete dodati i drugo začinsko bilje prema želji).
Lagano nauljite pliticu za pizzu i razvaljajte mješavinu za pizzu u željeni oblik. Na pizzu dodajte “lažni” umak od rajčice i sastojke prema želji i pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200C.