Za tijesto:
- 250g brašna
- 125g hladnog maslaca
- 25ml zobenog mlijeka
- 25ml agava sirupa
- 1 prašak za pecivo
- sol
Za nadjev:
- 800g očišćene bundeve narezane na kockice
- 1 i pol izgnječena banana
- 60ml agava sirupa
- 1,5 dl zobenog vrhnja
- 1 žličica cimeta
- 3 žlice aru praha razmućenog u malo vode
- tamna čokolada
- grubo nasjeckani bademi ili lješnjaci
U zdjelu stavite brašno, prstohvat soli, žličicu praška za pecivo, maslac narezan na listiće.
Mijesite rukama dok ne dobijete krupne mrvice. Dodajte agavin sirup i mlijeko i mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Od tijesta oblikujte kobasicu, umotajte te ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Bundevu kuhajte na pari dok ne omekša i napravite glatki pire. Izradite bananu u pire, dodajte agava sirup i zajedno sa bundevom stavite u tavu na laganu vatru da ispari sva tekućina.
U smjesu dodajte cimet, vrhnje i aru prah.
Tijesto narežite na šnite debljine 0,5 cm i posložite ih na dno okruglog
nauljenog kalupa sa rubovima prema gore. Na tijesto izlijte smjesu banane i bundeve, te pecite na 180 C oko 30 min. Ukrasite rastopljenom čokoladom i pospite bademima!