Nepečeni cheesecake s voćnim preljevom
Sastojci:
Podloga:
- 300 g čajnih kolutića
- 100 g otopljenog maslaca
Priprema:
- Kekse sameljite ili istucite da dobijete mrvice (nalik krušnim mrvicama).
- Dodajte maslac, pomiješajte (smjesa mora biti poput mokrog pijeska) utisnite u dno namašćenog kalupa promjera 26cm.
- Ohladite u frižideru da se podloga stisne.
Nadjev:
- 500 g svježeg sira
- 180 g kiselog vrhnja
- 100 – 200 g šećera u prahu (po želji)
- 200ml slatkog vrhnja
- 3 listića želatine
Priprema:
- Želatinu pripremite prema uputama s vrećice – namočite u vodi i ostavite da nabubri.
- Svježem siru dodajte kiselo vrhnje i promiješajte.
- Smjesi sa sirom dodajte šećer i promiješajte.
- Vrhnje izmiksajte u šlag i umiješajte u smjesu sa sirom.
- Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte u kremu.
- Kremu prelijte preko ohlađene podloge od keksa i stavite u frižider da se ohladi i stisne.
Preljev:
- 500 g voća (bilo kojeg, očišćenog)
- 100 g šećera
- 2 žlice gustina
- nekoliko žlica voćnog soka, čaja ili vode
Priprema:
- Voće stavite u lonac i dodajte šećer.
- Kuhajte da se šećer otopi i voće zagrije.
- U nekoliko žlica soka razmutite gustin i ukuhajte u voće (kuhajte 2-3 minute).
- Preljev ostavite da se lagano prohladi, zatim prelijte preko ohlađenog kolača. Ohladite do kraja.