- 0,5 kg lososa
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
- 1 bjelanjak
- 1 naribana mrkva
- ½ šalice kukuruza
- 1 žličica svježeg kopra
- 1 žličica sitno naribane korice limuna
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica shoyu umaka
- 1 šalica glatkog kukuruznog brašna
- Ulje za prženje
Losos očistite od kože i kostiju. Narežite ga na manje komade i miksajte sve dok ne bude sitno nasjeckan. Stavite ga u veću posudu i pomiješajte sa ostalim sastojcima osim kukuruznog brašna i ulja. Sve dobro promiješajte, da dobijete kompaktnu smjesu. Sa vlažnim rukama oblikujte okruglice i uvaljajte ih u kukuruzno brašno. Lagano pritisnite okruglice da dobijete oblik burgera. U tavi zagrijte ulje i pecite burgere oko 5 minuta sa svake strane dok ne budu izvana hrskavi, a iznutra skroz pečeni.
Vrijeme pripreme: 20 minuta