- 2/3 šalice zelene leće
- 200 g indijskih oraščića
- 1 jaje
- ½ šalice krušnih mrvica
- Žličica currya
- Pola žličice kima
- Bijeli dio jednog poriluka
- 1 tikvica
- Sol i papar
- Maslinovo ulje
- Ulje za prženje
Na dvije žlice ulja pirjajte sitno narezani poriluk. Dodajte naribanu tikvicu i leću pa podlijte vodom. Skuhajte leću da bude potpuno mekana. Na suhoj tavi kratko popržite indijske oraščiće i usitnite ih nožem. Ocijedite višak vode iz leće, pa umiješajte indijske oraščiće, jaja, krušne mrvice i začine. Smjesu dobro zamjesite i vlažnim rukama oblikujte manje burgere. Ostavite i u hladnjaku ½ sata. Burgere pecite na zagrijanoh grill tavi premazanoj sa malo ulja dok ne dobiju smeđu boju sa svake strane.